Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki bo potekal med 1. in 3. oktobrom v Cankarjevem domu je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Največjega festivala za starejše v Evropi se bomo tudi letos udeležili , zato vas ob tej priložnosti lepo vabimo, da se nam pridružite med 1. in 3. oktobrom in se prepričate o novostih, ki smo jih pripravili ter izkoristite ugoden sejemski popust. Oglejete si seznam letošnjih razstavljavcev, ki jih je več kot 160: http://www.f3zo.si/ljubljana/sejem/.

Na Festivalu bo predstavljenih več kot 120 pevskih in plesnih nasipov, več kot 80 brezplačnih izobraževalnih dogodkov in delavnic, potekale bodo meritve sluha, vida, krvnega tlaka in sladkorja v krvi in seveda odtisi stopal, prisluhnili bomo koncertu Avsenikove glasbe z Jolando Ravnikar in še in še. Potekalo bo tudi 10 strokovnih razprav, družili pa se bomo v novi Festivalski kavarni ob dobri glasbi, pogovoru z zvezdami in drugem spremljevalnem programu, hkrati pa bomo skupaj lahko spili kavico in se posladkali z odličnimi pekovskimi izdelki.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu povezovanju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.

Več o programu in kje nas najdete si poglejte na: www.f3zo.si.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.