Različni modeli vložkov.

Vložki, ki jih izdelamo izključno za vas, ob uporabi vplivajo na vaše počutje. Stopala in telo se morajo postopoma prilagoditi novim pogojem pri hoji, do katerih pride ob uporabi ortopedskih vložkov. Ponujamo štiri različne modele vložkov za različne namene uporabe. Vsi vložki so sestavljeni iz prečnega in vzdolžnega podpornega loka (surova guma), oblazinjeni so s peno, vpeti v naravnem usnju in obšiti.

  • model vložkov CLASIK – je namenjen uporabi v vseh vrstah obutve, vložki imajo oblazinjen petni predel. Ta model je naš najbolj prodajan model vložkov za čevlje.
  • KOMFORT – ta model vložkov je primeren za delovno in zimsko obutev, saj je oblazinjen po celi dolžini. Ob naročanju je potrebno upoštevati primerno velikost čevljev v katerega se vstavi model vložkov komfort.
  • Enako velja za še en model vložkov. Model vložkov ŠPORT – priporočamo za uporabo v šoprtni obutvi, tekaških in pohodnih čevljih.
  • SALONAR – rečemo mu tudi “kratki vložek” je namenjen uporabi v odprti obutvi in povsod tam, kjer bi ostali modeli vložkov zavzeli preveč prostora v čevljih. Specifika teh vložkov zahteva, da se jih pritrdi v obuvala z lepilnim trakom, vdelanem na petnem delu vložka.
  • Samo za prestižne kupce izdelamo kateri koli model vložkov tudi iz materialov, ki niso živalskega izvora (VEGI).

Usnje je hvaležen material za vložke. Je trpežno, mehko in diha s kožo kar omogoča dolgotrajno in prijetno nošenje, če za vložke tudi primerno skrbimo. Z vlažno krpo in blago milnico jih čistimo enkrat mesečno ali takrat, ko jih prestavljamo v druge čevlje. Ni priporočljivo, da se vložki premočijo in bi jih sušili na vročini, saj bodo spremenili obliko in elastičnost.

Za izdelavo vložkov uporabljamo rastlinsko strojeno, t.i. vegetabilno usnje.