Obvestilo za čas izrednih razmer zaradi Corona virusa 2020

Enako kot vso državo oziroma ves svet je tudi naše poslovanje zelo prizadela razglasitev pandemije v marcu 2020. Čez noč smo morali zapreti poslovalnico v Rogaški Slatini, naročila po meri izdelanih vložkov so zastala. Znašli smo se v nezavidljivem položaju nelikvidnosti. Nekateri naši dobavitelji so tako ostali brez plačila, za kar se jim isklreno opravičujemo in se zavezujemo poravnati vse obveznosti takoj, ko bo to mogoče.

odtisne folije

Z veseljem pa sporočamo, da smo uspeli nabaviti dovolj odtisnih folij in tako lahko naši kupci brez skrbi obnovijo svoje zaloge in naročijo nove, po meri izdelane vložke za čevlje. Le jemanje odtisa je nekoliko drugačno: po pošti pošljemo par odtisnih folij skupaj z navodili za uporabo, priložimo tudi ovojnico za pošiljanje folij nazaj v našo delavnico, kjer bo mojster v nekaj dneh vložke izdelal. V tem času vam bomo pripravili predračun glede na naročeno vrsto in količino vložkov. Takoj po plačilu vam bomo izdelane vložke poslali po pošti. Seveda smo v dopoldanskem času tudi na voljo po telefunu (068 637 194) za vsa dodatna pojasnila in hitra naročila.

Na ta način zagotavljamo brezkontakno storitev in možnost razkuževanja oziroma uporabo zaščitne opreme pri izdelavi odtisa stopal in izdelavi vložkov.

Glede na krizni čas smo še nekoliko priredili ceno celotne storitve – preverite v naši spletni trgovini! Vsakemu kupcu smo pripravili tudi prav posebno darilo!

Imamo stroje in naprave, imamo znanje in dobro voljo. Nekaj materiala je doniral naš partner Soven d.o.o. iz Selnice ob Dravi, drugo smo dodali sami iz zalog in izdelali pralne, zaščitne maske. Maske niso naprodaj! Večino prve serije smo razdelili med sodelavce in nekaj posameznikov, ki so že preko fb izrazili potrebo . Z večjim številom mask smo oskrbeli tudi delavke računovodskega servisa Walch d.o.o., kjer kljub karanteni pridno oddajajo vsa letna in druga davčna poročila.

Hudi časi, vedro čelo, jasno uro vsako!

Objavljeno v Članki | Označeno , , , , | Komentarji so izklopljeni za Obvestilo za čas izrednih razmer zaradi Corona virusa 2020

Zadnji kosi iz zimske kolekcije

Zimski čas gre proti koncu in tudi naša zaloga, ki smo jo pripravili za sezono 2019/2020 bo kmalu pošla! Za vse zamudnike smo pripravili še posebne popuste na že tako ugodne internetne cene. A samo do 15. marca!

Zadnji kosi

Preverite vsestransko uporabnost po dostopnih cenah!

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Zadnji kosi iz zimske kolekcije

Miklavžev dan zdravja v Mariboru!

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor tudi letos organizira tradicionalni dan zdravja, ki je namenjen Mariborčanom in okoličanom.

V petek, 6. decembra 2019, od 8. do 14. ure

»Miklavžev dan zdravja«.

Izvajale se bodo različne aktivnosti in predavanja na različnih lokacijah:

Avla ZD Maribor, Sodna ulica 13:

 • od 8. do 11. ure: Brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem in Svit kontaktna točka
 • od 8. do 11. ure: Ustna higiena za ustno zdravje, predstavitev preventivnih ukrepov v zdravstvu, v sodelovanju z OE Zobozdravstveno varstvo (pravilno ščetkanje zob, zdravje se začne v ustni votlini,..)

Centralni laboratorij ZD Maribor, Sodna ulica 13, 2. nadstropje:

 • od 8. do 11. ure: 30 % popust na ostale laboratorijske preiskave

Multimedijska predavalnica, Vošnjakova 2-4, 6. nadstropje:

 • od 9. do 11. ure: Predavanja:
 • Z dobrim načrtom do uspeha (prehrana 365 dni)
 • Aktivni odmor – praktični prikaz
 • Meritve imunskega sistema (z biofotonskim skenerjem )

Telovadnica ZD Maribor, Ulica talcev 5, CFR, 2. nadstropje:

 • od 12. do 14. ure:Ali sem fit? – Test telesne pripravljenost (testiranje ravnotežja, moči, gibljivosti in vzdržljivosti, z interpretacijo rezultatov, (2 – min sestopanja na mestu ali 6-min test hoje );
 • sodelovanje različnih društev in podjetij z medicinskimi pripomočki (Hospic, Diafit, Duem studio, Nugen, Tosama, Roche, Društvo za kronično vnetno bolezen, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Skupina za samopomoč bolnikov z rakom, Društvo sladkornih bolnikov).

Iskreno dobrodošli!

Four differnt models
Mehki in udobni, topli, Wolly so tudi primerno darilo za vaše drage, ki so veliko na nogah.
Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Miklavžev dan zdravja v Mariboru!

Sejem medicinske opreme v Mariboru

med_mar_2019.jpg

  Zdravniško društvo Maribor in ZD dr. Adolfa Drolca Maribor tokrat vabi na  2. Mariborske dneve zdravja, ki bo združen s sejmom medicinske opreme.

Sejem bo 10. in 11.10.2019 dnevno od 8.00 – 20.00 ure

v Športni dvorani LUKNA, Mladinska 26, Maribor.

Vstopnine ni, je prost vstop za vse obiskovalce. Sejem je odprtega značaja, namenjen stroki in širši javnosti, šolarjem, dijakom in študentom. Seveda tudi starejšim in vsem tistim, ki jim je skrb za zdravje in gibanje prioriteta. Na sejmu bodo potekala tudi organizirana strokovna predavanja strokovnjakov iz različnih področjih zdravstva.

Brezplačno bomo degustirali bio sladolede in bio sokove iz ekološke kmetije iz okolice Maribora. Seveda bo mogoče brezplačno izdelati tudi odtis stopal in naročiti vložke za čevlje, predstavili bomo novosti in ostale pripomočke za lepa in zdrava stopala!

Pridite, zagotovo boste našli kaj zase!

Four differnt models


SM UNIVERZAL
Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Sejem medicinske opreme v Mariboru

Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki bo potekal med 1. in 3. oktobrom v Cankarjevem domu je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Največjega festivala za starejše v Evropi se bomo tudi letos udeležili , zato vas ob tej priložnosti lepo vabimo, da se nam pridružite med 1. in 3. oktobrom in se prepričate o novostih, ki smo jih pripravili ter izkoristite ugoden sejemski popust. Oglejete si seznam letošnjih razstavljavcev, ki jih je več kot 160: http://www.f3zo.si/ljubljana/sejem/.

Na Festivalu bo predstavljenih več kot 120 pevskih in plesnih nasipov, več kot 80 brezplačnih izobraževalnih dogodkov in delavnic, potekale bodo meritve sluha, vida, krvnega tlaka in sladkorja v krvi in seveda odtisi stopal, prisluhnili bomo koncertu Avsenikove glasbe z Jolando Ravnikar in še in še. Potekalo bo tudi 10 strokovnih razprav, družili pa se bomo v novi Festivalski kavarni ob dobri glasbi, pogovoru z zvezdami in drugem spremljevalnem programu, hkrati pa bomo skupaj lahko spili kavico in se posladkali z odličnimi pekovskimi izdelki.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu povezovanju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Častni pokrovitelj 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje je predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.

Več o programu in kje nas najdete si poglejte na: www.f3zo.si.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!

Objavljeno v Aktualno | Komentarji so izklopljeni za Festival za tretje življenjsko obdobje

Iščemo sodelavca za spletni marketing!

Prepričani smo, da vas je veliko, ki bi se želeli preizkusiti v zasnovi in izvedbi celovite ponudbe na spletu. Ne pričakujemo vrhunskega strokovnjaka z izbranimi izkušnjami ampak zagnanega, vestnega in odkrito-srčnega človeka: moškega ali žensko, mladega ali starejšega, zdravega ali z gibalnimi omejitvami… Pomemben je zgolj rezultat vloženega dela! Enako velja za plačilo. Lahko ste iz Maribora ali od kod drugod, ni pomembno. Pomembno je, da znate svoj čas sami organizirati in si želite dokazati, da znate in zmorete več kot samo čakati na idealno službo.

Vaše zanimanje za oglas sporočite v obliki ideje za prenovo te spletne strani. Pošljete po e-pošti na naslov firme. Računam, da računalniško nepismeni tega zapisa sploh zasledili ne bodo. Odgovorili bomo vsem, izbrali le enega. Časa je do prazničnega 15. avgusta!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Iščemo sodelavca za spletni marketing!

NOVO – odslej tudi v Kopru!

Z veseljem sporočamo, da smo sklenili poslovno sodelovanje s strokovnim timom Salona PEDIMAN v Kopru. V prijetnem, lahko dostopnem salonu vam bo svetovalo izkušeno osebje. Opraviti je mogoče odtis stopal in naročiti vse izdelke iz naše pestre ponudbo za vzdrževanje zdravja stopal.

Ga. Simona je izkušena pedikerka, ki storitve medicinske pedikure opravlja že celo vrsto let. Strokovno nego stopal priporoča vsaj enkrat mesečno, sicer pa vsaj med prehodnimi obdobji (pomlad-poletje, jesen-zima…): odstraniti trdo kožo, urediti nohte, sanirati morebitne otiščance in druge spremembe, ter na koncu tudi masirati. Vse to ni več prestiž za bogate ampak osnovna nega, pravi ga. Simona.

Description of Picture.

V salonu oskrbijo nemalo stopal z zadebeljeno, trdo in razpokano kožo, otiščancev in vraščenih nohtov, diabetičnih stopal… Svetujejo, da se s strokovno pomočjo ne odlaša predolgo. Ob tem strokovnjaki poudarjajo, da je za vse mogoče težave vzroke iskati tudi v nepravilni izbiri obutve: previsoke pete, preozke konce čevljev, umetni materiali, izrableni podplati ali pete.

Zagotavljajo poglobljen pristop za reševanje individualnih težav.

Tako malo je potrebno za boljše počutje!
Medicinska pedikura
Description of Picture.
Ponudite stopalom oporo

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za NOVO – odslej tudi v Kopru!

Magnezijevo olje v pršilu – NOVO!

Magnezijevo olje Mgnificent je popolnoma naravna, visoko koncentrirana mineralna raztopina izjemno čistega magnezijevega klorida brez dodanih konzervansov.

Magnezijevo olje Mgnificent pridobivajo s posebnimi postopki na področju 250 milijonov let starega Zechsteinskega morja. To že davno presušeno morje je pustilo globoko pod zemeljsko površino mineralna najdišča, ki jih sodobno onesnaževanje ni uspelo doseči.

Magnezijevo olje iz tega edinstvenega in neonesnaženega črpališča, ki je certificirano in zagotavlja visoko kvaliteto je označeno z znakom Zechstein Inside® .

 • Sprošča, krepi in deluje blagodejno.
 • 100% naraven izdelek brez konzervansov.
 • Uporabite za sproščujočo masažo celega telesa ali dela telesa za umiritev in boljše spanje.
 • Za športno masažo po intenzivni fizični aktivnosti za hitrejšo regeneracijo.

Uporaba:

 • Magnezijevo olje se nanaša na kožo. Ni primerno za oralno uživanje.
 • Popršite na katerikoli del telesa in vtrite z masažo.
 • Priporočena dnevna količina: 5-10 pršitev (1-2 g).
 • Ena flaška zadostuje za približno 800 pršenj.
 • V primeru ščemenja lahko olje po 20 min sperete ali pa se po nanosu Mgnificent magnezijevega olja namažete še z negovalno kremo ali oljem, s čimer boste preprečili morebitno ščemenje.

Izogibajte se stiku z očmi in odprtimi ranami. V primeru stika sperite z vodo.

Sestavine: Aqua, Magnesium Chloride, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Magnesium Bromide, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride

Objavljeno v Članki | Označeno , , | Komentarji so izklopljeni za Magnezijevo olje v pršilu – NOVO!

Step Medico TEX

S svojim znanjem in izkušnjami smo pripravili novo vrsto izdelkov za zdravje stopal. Univerzalni vložki za čevlje Step Medico Tex so prilagodljivi anatomsko oblikovani vložki. Pohodna površina vložka je iz bombažnega tekstila, obstojnih a naravnih, lepih barv in vzorcev. Bistvo anatomskega vložka so univerzalno postavljeni elementi, ki podpirajo vzdolžni in prečni lok stopal. Natančna postavitev omogoča nošenje večini (zdravih) stopal v ravnih čevljih in celo v čevljih z zmerno peto.

Pripravili smo pisano paleto barv, vzorcev in velikosti: za ženske, moške in otroke. Cena izdelka je dostopna, za nadobudno mladež je v spletni trgovini še prav posebej znižana.

Letno, elegantno...
Step Medico za dame in dekleta
SM TEX za moške_filc v treh različnih barvah: drap, siva in črna
Pisana paleta, vse velikosti
Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno | Komentarji so izklopljeni za Step Medico TEX

Platfus – ploska stopala

Ste med tistimi, ki imate ploska stopala? Beseda platfus sicer ne zveni lepo, vendar se pogosto uporablja, a se s slovnico v tem zapisu ne bomo ukvarjali. Ploskost stopal (Pes Planus) je problem, ki je vreden pozornosti. Množico nasvetov in razlag se najde na svetovnem spletu. Tokrat smo kot strokovno osnovo vzeli diplomsko delo (vir): P. Jerman; Razlike v ploskosti stopal…; UL, Ljubljana 2013.

Plantogram poloskega stopala

Ploska stopala puščajo odtis, kot ga vidimo na sliki. Podplat se s celo površino stika s tlemi. Do tega pride, ker je vzdolžni stopalni lok porušen oz. sploščen. Sama po sebi ploska stopala niso boleča, do težav pride pri večjih obremenitvah in z leti zaradi degeneracije sklepov.

Stopala novorojenčkov so videti ploska, a z rastjo, razvojem in gibanjem otroka se stanje popravi oziroma se stopala pravilno oblikujejo. Vzroki za platfus v odraslosti so slaba drža, kolenske deformacije, hitra rast, čezmerna telesna teža, neprimerna obutev…

Opisuje se tri stopnje ploskosti stopal: PES VALGUS kjer se stopalni lok še viden, a je stopalo bistveno spuščeno; PES PLANOVALGUS lok je zelo spuščen, izrazita hoja navznoter ter PES PLANUS kot najhujšo stopnjo ploskosti pri kateri stopalnega oboka ni, za prizadete je značilna t.i. račja hoja.

O ploskih stopalih je govora kadar stopalni loki pri obremenitvi izginejo oziroma se stopalo zelo spusti. V kolikor se tako stopalo pri razbremenitvi povrne gre za fleksibilno ploskost, sicer govorimo o rigidni ploskosti, ki je potrebna zdravniške obravnane. Enostavni test za razdelitev ploskosti je dvig palca na nogi – v kolikor se vzpostavijo loki v pravilno obliko gre za fleksibilno ploskost. Tovrstna stopala praviloma ne povzročajo večjih težav in jim je koristna pravilna obutev v kombinaciji z ortopedskimi vložki, ki podpirajo stopalne loke.

Pri rigidno ploskih stopalih je izrazito omejen obseg gibov. Vzrokov za te težave je več, povzročajo pa degenerativne spremembe na sklepih predvsem spodnjih okončin, posledično tudi težave s hrbtenico zaradi porušenega ravnovesja. Pri zdravljenju zdravniki najprej poskusijo z vložki, ki so izdelani po meri in se jih periodično prilagaja. To znamo v DUEM Studio d.o.o.o.! V skrajnih primerih ortopedi predlagajo tudi operativne posege.

Strokovnjaki poudarjajo pomen bose hoje po naravnih površinah v vseh starostnih obdobjih. Vezi se krepijo tudi pri plezanju, hoji po gredi ali po lestvi ter z redno vadbo: hoja po prstih, hoja navzkriž po zunanjem robu stopal, pobiranje manjših predmetov…

Pri nas izvajamo (brezplačne) preglede in za ocenjevanje ploskosti običajno uporabljamo t.i. Mayerjevo črto: po odtisu potegnemo ravno črto od sredine pete do četrtega prsta. Vse kar prestopi to črto pomeni ploskost stopala.

Bosa hoja po naravnih povšinah!
Porušenje stopalnih lokov pomeni ploskost stopala.
Bosa hoja po naravnih površinah.
Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Platfus – ploska stopala