Od besed k akciji – BODIFIT

V DUEM Studio d.o.o. smo svoje prizadevanje za promocijo zdravega, aktivnega načina življenja nadgradili tako, da smo postali BODIFIT ambasadorji. Tako lahko naši kupci izvedo več o različnih vrstah vadbe, ki se jih izvaja v kar šestih BODIFIT centrih po vsej Sloveniji.

“Pilates je popolna koordinacija telesa, uma in duha.”

Vadba “BODIFIT PILATES temelji na optimiziranju telesne drže, aktivacije središča oziroma centra (core), osvajanja večdimenzionalnega prsnega dihanja in splošne telesne pripravljenosti. Cilj je izvajati gibanja popolno, izolirano in v predvidenih sklepih, natančno, vadeči osvojijo svoje telo in se naučijo pravilne in natančne izvedbe gibov” so zapisali na svoji spletni strani.

Vodena vadba

Pri BODIFIT so ponosni na svojo kompleksen skupinsko voden vadbeni sistem kjer vsak najde vadbo za svoje želje, potrebe ali zmožnosti. Izhodišče vseh vadb je vedno bazično in temelji na strokovnosti.

Fitnes vadba

 V Bodifitu so usmerjeni k izobraževanju strank ter individualnemu pristopu za namenjen napredek, dobro počutje, kvaliteto vadbe in zdravje.

Postanite FIT tudi vi, s Step Medico vložki za čevlje bo šlo še dosti lažje!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno | Komentiraj

Step Medico WOOLY

Dolgoletne izkušnje naših mojstrov in potrebe naših kupcev so narekovale nov proizvod. Zato, ker zaupamo naravi in smo prepričani v lastno, slovensko proizvodnjo smo za izdelavo našli naravno ovčjo volno Soven. Tako smo združili prijetno s koristnim in nastala je nova generacija anatomsko oblikovanih vložkov za čevlje. 

Wooly za vso družino
Wooly za vso družino!

Step Medico Wooly je nežen, anatomsko oblikovan univerzalni vložek za čevlje. Njegova pohodna površina je BIO volneni filc SOVEN. Eko ovčja volna slovenske predelave je dober toplotni izolator (pozimi greje – poleti hladi) kar zavira prekomerno potenje in s tem neprijeten vonj v čevljih. Bistvo anatomsko oblikovanega vložka za čevlje je v univerzalno postavljenih elementih, ki podpirajo vzdolžni in prečni lok stopala. Vložek je izdelan tako, da je primeren večini stopal za nošenje v ravni obutvi. Posebej priporočamo za športne copate, pohodne čevlje, smučarske čevlje/pancarje. Ne le, da bo vašim nogam prijetno toplo, starim čevljem boste dodali čisto novo vrednost!

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Step Medico WOOLY

Miklavžev dan zdravja v Mariboru

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, organizira v petek, 7. decembra 2018, od 8. do 14. ure »Miklavžev dan zdravja«. Izvajale se bodo različne aktivnosti in predavanja:

od 8. do 11. ure: Brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem in Svit kontaktna točka v avli ZD Maribor, Sodna ulica 13;

od 8. do 12. ure: 30 % popust na ostale laboratorijske preiskave v Centralnem laboratoriju ZD Maribor, Sodna ulica 13, 2. nadstropje;

od 9. do 12. ure: predavanja v Multimedijski predavalnici , Vošnjakova 2-4, 6.nadstropje:

Predstavitev aktivnosti Centra za krepitev zdravja, Z dobrim načrtom do uspeha (prehrana 365 dni), Varna vadba v nosečnosti, Tehnike sproščanja…

od 9. do 14. ure: Predstavitev programa Svit, z modelom črevesa in SVIT svetovalci ter info točka za program Svit;

od 12. do 14. ure: Test hoje, Ali sem fit? – preizkus telesne vzdržljivosti na 2 kilometra z interpretacijo rezultatov, na promenadi mestnega parka, s predhodno prijavo v kletnih prostorih Študentskega dispanzerja, Ob parku 5, Maribor (v primeru dežja ali snega odpade);

Tam bomo tudi mi s svojo najnovejšo ponudbo! Obiskovalcem bomo izdelali brezplačen odtis stopal in svetovali o pravilni obremenitve stopal.

 

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Miklavžev dan zdravja v Mariboru

Sejem v Ljubljani

Zadnje dni novembra in prvi konec tedna v čarobnem decembru bomo preživeli v Ljubljani. Predstavili se bomo na sejmu Narava-zdravje 2018.

Tako kot zmeraj bo obiskovalcem omogočen brezplačen pregled stopal in izdelava ortopedskih vložkov po meri s sejemskim popustom.

Predstavili bomo tudi novo ponudbo, ki je že dostopna tudi v naši spletni prodajalni. Dodali bomo še prav posebno noviteto: mehke, udobne in tople vložke za čevlje Wooly. Step medico Wooly so anatomsko oblikovani vložki za čevlje, ki imajo na pohodni površini 100% naravno ovčjo volno iz slovenske, ekološke proizvodnje.

Wooly je izredno nežen in bo pogrel vaša stopala ob tem, da bo konstantno podpiral oba stopalna loka tudi, če boste kupili ceneje. Noge vam bodo hvaležne!

Otropedski vložki za čevlje z volneno pohodno površino

Objavljeno v Aktualno | Komentarji so izklopljeni za Sejem v Ljubljani

Pridružite se naši ekipi!

Je v vas kaj svetovalca? Radi delate z ljudmi in vam ni neprijetno gledati ljudi pod noge? Imate vsaj poklicno izobrazbo in ste se pripravljeni naučiti še kaj novega?

Pridružite se naši ekipi in postanite promotor ortopedskih vložkov!

Za delo potrebujete čas, nekaj znanja osnovnih prodajnih tehnik in obilo

Visoke pete in vlozki

dobre volje. Zaposlitev ponudimo tistim kandidatom, ki se izkažejo z rezultati. Rezultate boste dosegli ob pomoči naših izkušenih sodelavcev, na organiziranih dogodkih in z našim promocijskim materialom. Strankam boste tolmačili pomen pravilne obremenitve stopal in uporabnost po meri izdelanih vložkov za čevlje.

Vaše vloge v obliki kratke predstavitve  sprejemamo izključno na e-naslov: betka.duemstudioATgmail.com . Doslej smo še vsem odgovorili in zato ni razloga, da ne bi tudi vas povabili na razgovor!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Pridružite se naši ekipi!

Telesno dejavni vsak dan!

Definicija  telesne dejavnosti, ki jo uporablja tudi Svetovna zdravstvena organizacija označuje vsako telesno gibanje, ki ga ustvarijo skeletne mišice in katerega posledica je poraba energije nad ravnjo mirovanja. Šport in telesno vadbo gre razumeti kot posebni vrsti telesne aktivnosti, pri tem je šport načrtovana in organizirana vadba, vključno s tekmovalnimi oblikami. Izboljšanju telesne pripravljenosti in zdravja  je namenjena zmernejša telesna vadba. Današnjo novico povzemamo po NIJZ iz 2009.

Vir: http://www.zd-mb.si/Storitve/Enote/Splo%C5%A1no-zdravstveno-varstvo/Zdravstveno-vzgojni-center-Maribor

Da ohranimo svoje zdravje in zmanjšamo tveganje za nastanek bolezni ni potrebno veliko. Strokovnjaki nas učijo: povprečno smo budni 15 ur, telesno dejavni pa moramo biti vsaj 30 minut, otroci in mladostniki vsaj eno uro. Te minute lahko tudi razdelimo čez dan po 10 minut zmerne telesne dejavnosti.

Opredeljene so različne vrste telesne dejavnosti:

  • aerobne gibalne dejavnosti
  • vaje za zdravje kosti
  • vaje za ohranjanje mišične mase
  • vaje za gibljivost in vaje za moč.

Pri sleherni od naštetih vrst je smiselno upoštevati tudi na zdravje stopal in preventivno uporabo anatomsko oblikovanih vložkov za čevlje.

Otroke je potrebno še posebej vzpodbujati h gibanju. Navade, ki jih bomo privzgojili bodo v odrasli dobi del vsakdana.

 

Koristna je piramida telesne dejavnosti:

Piramida telesne aktivnosti

 

 

 

Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno , , , , , | Komentarji so izklopljeni za Telesno dejavni vsak dan!

Festival za tretje življenjsko obdobje

 

Tudi tokrat smo se aktivno udeležili odmevne prireditve v Ljubljani. Z veseljem smo obiskovalcem delali opise stopal in opozarjali na nujne spremembe: gibanje, pravilna obremenitev stopal… V tretjem življenjskem obdobju je zadnji čas, da spremenimo način hoje s katerim obremenjujemo stopala. Vložki za čevlje Step Medico v prvi vrsti delujejo preventivno. Akutne težave s stopali je nujno zaupati zdravniku.

Organizatorji so na svoji spletni strani zapisali:

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Prihodje leto nikar ne zamudite!

 

 

 

 

Objavljeno v Aktualno | Označeno , , , , , , , , | Komentarji so izklopljeni za Festival za tretje življenjsko obdobje

MOS v Celju 2018

Prvi znanilec jeseni že napoveduje živahno poslovno dogajanje.

MOS Celje, 11.-16.9.2018

Tudi tokrat se bomo predstavili z lastno celovito ponudbo. Obiskovalcem ponujamo brezplačni odtis stopal in svetovanje brez obveznosti. Ob naročilu zagotavljamo 40% sejemski popust.

 

 

Objavljeno v Aktualno | Komentarji so izklopljeni za MOS v Celju 2018

Tako malo je potrebno!

Ni potrebno veliko, da občutno popravite svoje počutje! Pridite na pregled in se prepričajte.

 

Naročila: duem.studio.doo@gmail.com

 

 

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Tako malo je potrebno!

Zahvala Plesni Coctail

Pred kratkim smo sodelovali na plesnem vikendu, ki ga je organiziral Plesni Coctail. Prejeli smo prijetno sporočilo, ki ga delimo z vami:

Drage plesalke in plesalci,

Vsem sodelujočim plesalcem na Wellness vikendu v plesnih ritmih v Termah Olimia se zahvaljujemo za udeležbo na našem vikendu. Z vašo prisotnostjo in pozitivno energijo smo skupaj ustvarili nepozaben dogodek. Hvala tudi vsem sodelujočim partnerjem, ki so s svojo dodatno ponudbo bogato obogatili naš program. Iskrena hvala vsem sodelujočim plesnim pedagogom za nove plesne korake, ki so nam jih predali z obilo čutnosti in nas s svojim pristopom opomnili, da ples niso le naučeni koraki; temveč preplet dveh teles in duš, ki najdeta skupne usklajene gibe ob zvoku čudovite glasbe. Hvala vam tudi za vse poslane pohvale, ki nas veselijo in nam dajejo novo energijo za pripravo naslednjih plesnih dogodkov. …

V nadaljevanju pa dodajamo sporočila sodelujočih partnerjev namenjena vam drage plesalke in plesalci.

Se vidimo na naših naslednjih dogodkih, ki jih že vztrajno in s polno vnemo pripravljamo za vas.

Rosana in Roman PLESNCOCTAIL

Nekaj besed in kontakti naših partnerjev;

Milena Omerzu Pevec, Quantum Health – nudi 23% popust na ves asortima storitev za naše plesalce

Soorganizator,

Terme Olimia; telefon; 03 829 70 00, http://www.terme-olimia.com/  rezervacije@terme-olimia.com

Iskrena hvala, da ste bili del letošnje plesne pravljice v Termah Olimia. Naša ekipa že snuje načrte za prihodnje leto, vam pa želimo prijeten vstop v pomladni čas. Čas prebujanja in sveže energije.

In če dovolite samo še en namig za prvomajske počitnice J Preživite jih v osrčju Hrvaškega Zagorja, kjer so v Termah Tuhelj pripravili odlično all inclusive ponudbo za zgodnje rezervacije do 9.4.2018 s popustom vse do 30 % hkrati pa zraven podarjajo še družinski bonus –  gratis bivanje za 2 otroka. To je priložnost, ki je nikakor ne smete zamuditi, saj si z zgodnjo rezervacijo ne boste zagotovili samo nižje cene, temveč boste z razliko v ceni prihranili denar, s katerim si lahko privoščite dodatno razvajanje v njihovem  SpaeVita centru J več informacij TUKAJ Zacvetite v vsej svoji pomladi

Plesni pedagogi;

Andič Uroš, Gibalni inštitut Vija Vaja, poučuje v Ljubljani

V Vija Vaji ples živi. Je dom drugačen, za vse ljudi. Poboža dušo, vzbudi strasti, razpre ti krila, da telo poleti. Plesu da zgodbo, ga oživi, z iskrenim dotikom zdravi ljudi. V Vija Vaji živi plesna poezija! Uroš in Barbara

Brinovec Matjaž – Matyas, poučuje v Ljubljani in Mariboru

V čast nama je, da vsakič znova srečava raznolike plesalke in plesalce, ki skupaj z nama dokažejo, da vsak korak, četudi plesni, ni težak; lahko je pa izziv. In tega sprejemamo tako v vsakodnevnem življenju kot na plesnem podiju. Veseli naju, da vam lahko pomagava vsaj pri slednjem.  Melisa in Matjaž

Noič Miljan – Studio Eviana,  poučujejo v Trzinu

Obveščamo Vas, da pričnemo salsa tečajem in sicer s sklopom 8ih vaj v četrtek, 5.4., in sicer:ZAČETNA SKUPINA: od 18:00 do 19:30 ure, NADALJEVALNA SKUPINA: od 19:30 do 21:00 ure. Več si lahko preberete na spletni strani Studia Eviana, prijave in več informacij: info@studio-eviana.com, 031/258-109 (Ana)

Partnerji;

Bioenergetika; Drago Šušnjara

“Naj vas obisk v najinih ordinacijah spodbudi k pozitivnim spremembam, ker nikoli ni prepozno”

Slavko in Drago

Čarga since 1767

Dobrodošli v dom plemenitih vin, Na mestu, kjer sonce poljublja vinograde. Kjer se zemlja spaja z nebom. Kjer se moč znanja generacij druži z ljubeznijo. Kjer je tradicija odgovornost. Kmetija Čarga je družinska kmetija, ki obdeluje 15 ha vinogradov. Sami skrbimo za razvoj in napredek naše vinske hiše in tako skrbno nadzorujemo pot grozdja do vrhunskega vina. Celoten naš pridelek tudi samostojno tržimo tako doma kot v tujini.

Farmedica d.o.o.,

Težave z grlom – rešitev je enostavna; Pastile Isla® Medic hydro+ se uporabljajo za lajšanje značilnih težav v grlu. Pastile imajo dober okus z blago aromo češnje in mentola. Več informacij na naših internetnih straneh.

Milena Omerzu Pevec, Quantum Health,

Zahvaljujemo se za zaupanje vsem damam in tudi njihovim spremljevalcem, da ste se predali “vitalnim”  terapijam in poskrbeli za svoje dobro počutje. Prepoznali ste učinkovite, predvsem pa zdravju odlične priložnosti ne zgolj iz vidika estetike in lepote, pač pa tudi kvantnega zdravja, ki je temelj preventivnih ukrepov. Quantum Health predvsem temelji na sintezi raziskovanja in odkrivanja vzrokov za nastala zdravstvena stanja posameznika.

Za vse udeležene Wellnes vikenda v plesnih ritmih vam do 30.04.2018 nudimo 23% popust na ves asortima storitev.

Plesni butik Tijuana,  Trgovina je v Mariboru, naročila sprejemajo tudi preko interneta

Drage dame in gospodje, če želite plesati v lepi plesnih čeveljčkih je pravi naslov Plesni butik Tijuana

Prokozmetika d.o.o.,

Podjetje Prokozmetika d.o.o. se je v sodelovanju z organizatorjem Plesni Coctail na dogodku Wellness vikend v Termah Olimia predstavilo prvič in sicer s profesionalno italijansko dekorativno kozmetiko EVA GARDEN in profesionalno nemško negovalno kozmetiko DR. SPILLER. Z veseljem smo vam svetovali o zdravi negi kože in ličilih. Najlepša hvala vsem prisotnim za zaupanje.

 Naj vaša koža, negovana in sijoča, pričara nasmeh na obraz in energijo v kreativnih plesnih korakih.

Srečni in vse lepo vam želimo,ekipa Prokozmetika

Duem Studio,

Noge vas bolijo zvečer po napornem dnevu ali že zjutraj komaj vstanete in se s težavo razgibate, stopate trdo po petah?  Na splošno so bolečine v spodnjem delu nog in v stopalih simptomi, ki opredeljujejo tri sklope degenerativnih sprememb. Za to imamo rešitev.

Studio Manca, Manca Uršič Jelovšek

Za lepe trepalnice poskrbi Studio Manca.

 

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna, 

Varuh zdravja je edinstven program aktivnega varovanja zdravja. Z njim Vzajemna vaše zdravje ne le zavaruje, temveč vam pomaga zanj tudi skrbeti in ga ohranjati. Vabljeni, da si na naši internetni strani ogledate vse naše produkte.

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Zahvala Plesni Coctail