Cepimo se!

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Cepimo se!

Ena noga je krajša. Joj, kaj pa zdaj?

Neenakost med dolžino spodnjih okončin je moč zaznati tako pri otrocih, kot pri mladostnikih in tudi v odraslosti. O teh stanjih je najti ogromno strokovne literature na svetovnem spletu (viri npr: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11091998/ , https://www.nycpm.edu/newsEvents/PMR2020.pdf ).

Najpogosteje do neenakosti pride zaradi enostranske povešenosti medenice ali zaradi različnih zlomov, ki se niso pravilno zarasli.

Vzrokov je torej več, problem so posledice, ki jih neenakost dolžine nog lahko povzroči. Različni strokovnjaki, različno svetujejo, pri nas sledimo navodilom zdravnikov: izdelali vam bomo vložke s povišico, v kolikor nam zaupate kopijo zdravniškega izvida, kjer je to jasno zapisano.

Brez skrbi se odločite za najugodnejši paket iz naše spletne trgovine in po temeljitem pogovoru z našim svetovalcem bo mojster izdelal prave vložke prav za vas.

Vložek s povišico

Seveda imamo na voljo tudi različne podložke za pete, vendar priporočamo nošenje po meri izdelanih vložkov, saj se sicer lahko ustvari še večje neravnovesje.

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Ena noga je krajša. Joj, kaj pa zdaj?

Iščemo sodelavca za spletni marketing!

Prepričani smo, da vas je veliko, ki bi se želeli preizkusiti v zasnovi in izvedbi celovite ponudbe na spletu. Ne pričakujemo vrhunskega strokovnjaka z izbranimi izkušnjami ampak zagnanega, vestnega in odkrito-srčnega človeka: moškega ali žensko, mladega ali starejšega, zdravega ali z gibalnimi omejitvami… Pomemben je zgolj rezultat vloženega dela! Enako velja za plačilo. Lahko ste iz Maribora ali od kod drugod, ni pomembno. Pomembno je, da znate svoj čas sami organizirati in si želite dokazati, da znate in zmorete več kot samo čakati na idealno službo.

Vaše zanimanje za oglas sporočite v obliki ideje za prenovo te spletne strani. Pošljete po e-pošti na naslov firme. Računam, da računalniško nepismeni tega zapisa sploh zasledili ne bodo. Odgovorili bomo vsem, izbrali le enega. Časa je do prazničnega 15. avgusta!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Iščemo sodelavca za spletni marketing!

Magnezijevo olje v pršilu – NOVO!

Magnezijevo olje Mgnificent je popolnoma naravna, visoko koncentrirana mineralna raztopina izjemno čistega magnezijevega klorida brez dodanih konzervansov.

Magnezijevo olje Mgnificent pridobivajo s posebnimi postopki na področju 250 milijonov let starega Zechsteinskega morja. To že davno presušeno morje je pustilo globoko pod zemeljsko površino mineralna najdišča, ki jih sodobno onesnaževanje ni uspelo doseči.

Magnezijevo olje iz tega edinstvenega in neonesnaženega črpališča, ki je certificirano in zagotavlja visoko kvaliteto je označeno z znakom Zechstein Inside® .

 • Sprošča, krepi in deluje blagodejno.
 • 100% naraven izdelek brez konzervansov.
 • Uporabite za sproščujočo masažo celega telesa ali dela telesa za umiritev in boljše spanje.
 • Za športno masažo po intenzivni fizični aktivnosti za hitrejšo regeneracijo.

Uporaba:

 • Magnezijevo olje se nanaša na kožo. Ni primerno za oralno uživanje.
 • Popršite na katerikoli del telesa in vtrite z masažo.
 • Priporočena dnevna količina: 5-10 pršitev (1-2 g).
 • Ena flaška zadostuje za približno 800 pršenj.
 • V primeru ščemenja lahko olje po 20 min sperete ali pa se po nanosu Mgnificent magnezijevega olja namažete še z negovalno kremo ali oljem, s čimer boste preprečili morebitno ščemenje.

Izogibajte se stiku z očmi in odprtimi ranami. V primeru stika sperite z vodo.

Sestavine: Aqua, Magnesium Chloride, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Magnesium Bromide, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride

Objavljeno v Članki | Označeno , , | Komentarji so izklopljeni za Magnezijevo olje v pršilu – NOVO!

Step Medico TEX

S svojim znanjem in izkušnjami smo pripravili novo vrsto izdelkov za zdravje stopal. Univerzalni vložki za čevlje Step Medico Tex so prilagodljivi anatomsko oblikovani vložki. Pohodna površina vložka je iz bombažnega tekstila, obstojnih a naravnih, lepih barv in vzorcev. Bistvo anatomskega vložka so univerzalno postavljeni elementi, ki podpirajo vzdolžni in prečni lok stopal. Natančna postavitev omogoča nošenje večini (zdravih) stopal v ravnih čevljih in celo v čevljih z zmerno peto.

Pripravili smo pisano paleto barv, vzorcev in velikosti: za ženske, moške in otroke. Cena izdelka je dostopna, za nadobudno mladež je v spletni trgovini še prav posebej znižana.

Letno, elegantno...
Step Medico za dame in dekleta
SM TEX za moške_filc v treh različnih barvah: drap, siva in črna
Pisana paleta, vse velikosti
Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno | Komentarji so izklopljeni za Step Medico TEX

Platfus – ploska stopala

Ste med tistimi, ki imate ploska stopala? Beseda platfus sicer ne zveni lepo, vendar se pogosto uporablja, a se s slovnico v tem zapisu ne bomo ukvarjali. Ploskost stopal (Pes Planus) je problem, ki je vreden pozornosti. Množico nasvetov in razlag se najde na svetovnem spletu. Tokrat smo kot strokovno osnovo vzeli diplomsko delo (vir): P. Jerman; Razlike v ploskosti stopal…; UL, Ljubljana 2013.

Plantogram poloskega stopala

Ploska stopala puščajo odtis, kot ga vidimo na sliki. Podplat se s celo površino stika s tlemi. Do tega pride, ker je vzdolžni stopalni lok porušen oz. sploščen. Sama po sebi ploska stopala niso boleča, do težav pride pri večjih obremenitvah in z leti zaradi degeneracije sklepov.

Stopala novorojenčkov so videti ploska, a z rastjo, razvojem in gibanjem otroka se stanje popravi oziroma se stopala pravilno oblikujejo. Vzroki za platfus v odraslosti so slaba drža, kolenske deformacije, hitra rast, čezmerna telesna teža, neprimerna obutev…

Opisuje se tri stopnje ploskosti stopal: PES VALGUS kjer se stopalni lok še viden, a je stopalo bistveno spuščeno; PES PLANOVALGUS lok je zelo spuščen, izrazita hoja navznoter ter PES PLANUS kot najhujšo stopnjo ploskosti pri kateri stopalnega oboka ni, za prizadete je značilna t.i. račja hoja.

O ploskih stopalih je govora kadar stopalni loki pri obremenitvi izginejo oziroma se stopalo zelo spusti. V kolikor se tako stopalo pri razbremenitvi povrne gre za fleksibilno ploskost, sicer govorimo o rigidni ploskosti, ki je potrebna zdravniške obravnane. Enostavni test za razdelitev ploskosti je dvig palca na nogi – v kolikor se vzpostavijo loki v pravilno obliko gre za fleksibilno ploskost. Tovrstna stopala praviloma ne povzročajo večjih težav in jim je koristna pravilna obutev v kombinaciji z ortopedskimi vložki, ki podpirajo stopalne loke.

Pri rigidno ploskih stopalih je izrazito omejen obseg gibov. Vzrokov za te težave je več, povzročajo pa degenerativne spremembe na sklepih predvsem spodnjih okončin, posledično tudi težave s hrbtenico zaradi porušenega ravnovesja. Pri zdravljenju zdravniki najprej poskusijo z vložki, ki so izdelani po meri in se jih periodično prilagaja. To znamo v DUEM Studio d.o.o.o.! V skrajnih primerih ortopedi predlagajo tudi operativne posege.

Strokovnjaki poudarjajo pomen bose hoje po naravnih površinah v vseh starostnih obdobjih. Vezi se krepijo tudi pri plezanju, hoji po gredi ali po lestvi ter z redno vadbo: hoja po prstih, hoja navzkriž po zunanjem robu stopal, pobiranje manjših predmetov…

Pri nas izvajamo (brezplačne) preglede in za ocenjevanje ploskosti običajno uporabljamo t.i. Mayerjevo črto: po odtisu potegnemo ravno črto od sredine pete do četrtega prsta. Vse kar prestopi to črto pomeni ploskost stopala.

Bosa hoja po naravnih povšinah!
Porušenje stopalnih lokov pomeni ploskost stopala.
Bosa hoja po naravnih površinah.
Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Platfus – ploska stopala

Od besed k akciji – BODIFIT

V DUEM Studio d.o.o. smo svoje prizadevanje za promocijo zdravega, aktivnega načina življenja nadgradili tako, da smo postali BODIFIT ambasadorji. Tako lahko naši kupci izvedo več o različnih vrstah vadbe, ki se jih izvaja v kar šestih BODIFIT centrih po vsej Sloveniji.

“Pilates je popolna koordinacija telesa, uma in duha.”

Vadba “BODIFIT PILATES temelji na optimiziranju telesne drže, aktivacije središča oziroma centra (core), osvajanja večdimenzionalnega prsnega dihanja in splošne telesne pripravljenosti. Cilj je izvajati gibanja popolno, izolirano in v predvidenih sklepih, natančno, vadeči osvojijo svoje telo in se naučijo pravilne in natančne izvedbe gibov” so zapisali na svoji spletni strani.

Vodena vadba

Pri BODIFIT so ponosni na svojo kompleksen skupinsko voden vadbeni sistem kjer vsak najde vadbo za svoje želje, potrebe ali zmožnosti. Izhodišče vseh vadb je vedno bazično in temelji na strokovnosti.

Fitnes vadba

 V Bodifitu so usmerjeni k izobraževanju strank ter individualnemu pristopu za namenjen napredek, dobro počutje, kvaliteto vadbe in zdravje.

Postanite FIT tudi vi, s Step Medico vložki za čevlje bo šlo še dosti lažje!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno | Komentarji so izklopljeni za Od besed k akciji – BODIFIT

Step Medico WOOLY

Dolgoletne izkušnje naših mojstrov in potrebe naših kupcev so narekovale nov proizvod. Zato, ker zaupamo naravi in smo prepričani v lastno, slovensko proizvodnjo smo za izdelavo našli naravno ovčjo volno Soven. Tako smo združili prijetno s koristnim in nastala je nova generacija anatomsko oblikovanih vložkov za čevlje. 

Wooly za vso družino
Wooly za vso družino!

Step Medico Wooly je nežen, anatomsko oblikovan univerzalni vložek za čevlje. Njegova pohodna površina je BIO volneni filc SOVEN. Eko ovčja volna slovenske predelave je dober toplotni izolator (pozimi greje – poleti hladi) kar zavira prekomerno potenje in s tem neprijeten vonj v čevljih. Bistvo anatomsko oblikovanega vložka za čevlje je v univerzalno postavljenih elementih, ki podpirajo vzdolžni in prečni lok stopala. Vložek je izdelan tako, da je primeren večini stopal za nošenje v ravni obutvi. Posebej priporočamo za športne copate, pohodne čevlje, smučarske čevlje/pancarje. Ne le, da bo vašim nogam prijetno toplo, starim čevljem boste dodali čisto novo vrednost!

Objavljeno v Članki | Komentarji so izklopljeni za Step Medico WOOLY

Pridružite se naši ekipi!

Je v vas kaj svetovalca? Radi delate z ljudmi in vam ni neprijetno gledati ljudi pod noge? Imate vsaj poklicno izobrazbo in ste se pripravljeni naučiti še kaj novega?

Pridružite se naši ekipi in postanite promotor ortopedskih vložkov!

Za delo potrebujete čas, nekaj znanja osnovnih prodajnih tehnik in obilo

Visoke pete in vlozki

dobre volje. Zaposlitev ponudimo tistim kandidatom, ki se izkažejo z rezultati. Rezultate boste dosegli ob pomoči naših izkušenih sodelavcev, na organiziranih dogodkih in z našim promocijskim materialom. Strankam boste tolmačili pomen pravilne obremenitve stopal in uporabnost po meri izdelanih vložkov za čevlje.

Vaše vloge v obliki kratke predstavitve  sprejemamo izključno na e-naslov: betka.duemstudioATgmail.com . Doslej smo še vsem odgovorili in zato ni razloga, da ne bi tudi vas povabili na razgovor!

Objavljeno v Aktualno, Članki | Komentarji so izklopljeni za Pridružite se naši ekipi!

Telesno dejavni vsak dan!

Definicija  telesne dejavnosti, ki jo uporablja tudi Svetovna zdravstvena organizacija označuje vsako telesno gibanje, ki ga ustvarijo skeletne mišice in katerega posledica je poraba energije nad ravnjo mirovanja. Šport in telesno vadbo gre razumeti kot posebni vrsti telesne aktivnosti, pri tem je šport načrtovana in organizirana vadba, vključno s tekmovalnimi oblikami. Izboljšanju telesne pripravljenosti in zdravja  je namenjena zmernejša telesna vadba. Današnjo novico povzemamo po NIJZ iz 2009.

Vir: http://www.zd-mb.si/Storitve/Enote/Splo%C5%A1no-zdravstveno-varstvo/Zdravstveno-vzgojni-center-Maribor

Da ohranimo svoje zdravje in zmanjšamo tveganje za nastanek bolezni ni potrebno veliko. Strokovnjaki nas učijo: povprečno smo budni 15 ur, telesno dejavni pa moramo biti vsaj 30 minut, otroci in mladostniki vsaj eno uro. Te minute lahko tudi razdelimo čez dan po 10 minut zmerne telesne dejavnosti.

Opredeljene so različne vrste telesne dejavnosti:

 • aerobne gibalne dejavnosti
 • vaje za zdravje kosti
 • vaje za ohranjanje mišične mase
 • vaje za gibljivost in vaje za moč.

Pri sleherni od naštetih vrst je smiselno upoštevati tudi na zdravje stopal in preventivno uporabo anatomsko oblikovanih vložkov za čevlje.

Otroke je potrebno še posebej vzpodbujati h gibanju. Navade, ki jih bomo privzgojili bodo v odrasli dobi del vsakdana.

 

Koristna je piramida telesne dejavnosti:

Piramida telesne aktivnosti

 

 

 

Objavljeno v Aktualno, Članki | Označeno , , , , , | Komentarji so izklopljeni za Telesno dejavni vsak dan!