Boli?


Bolečina je običajno odziv telesa na nepravilnost, na negativni vpliv okolja na oz. v telo. Bolečine v nogah imajo različne vzroke, vendar mnoge bolečine povzroča tudi neuravnoteženost telesa..Neravnovesje
povzroča težave:


Nagnjen položaj spodnje čeljustnice je lahko vzrok za glavobol, neravnovesje povzroča bolečine v predelu vratu, ramen in hrbta. Napačna lega medenice povzroči prikrajšavo noge, če koleno ni v pravilnem položaju temu primerno obremenjujemo meniskus. Nepravilno obremenjena stopala povzročajo različne bolečine v stopalih (hallux valgus, petni trn, plosko ali dvignjeno stopalo, pekoče ali mrzle noge…), preveč obremenitev na prstih ali na peti temu primerno obremenjujejo hrbtenico in so lahko vzrok za bolečine v križu.

S primernimi, anatomsko oblikovanimi vložki za čevlje
dosežemo uravnovešenost:

Prečni in vzdolžni lok vložka v čevlju uravnovesita držo celotnega telesa. Tako razbremenimo prisilno držo, ki je vzrok raznih bolečin, navidezno krajši nogi, nabiranju vode v kolenu… S tem, ko nosimo vložke za čevlje razbremenimo preobremenjene dele stopal in preprečujemo nadaljne deformacije skeleta. Z redno uporabo ortopedski vložki stopala stalno masirajo, pospešujejo krvni obtok in blažijo občutek mrzlih nog. Samo vložki iz naravnih materialov dihajo s kožo kar preprečuje prekomerno potenje, kar je vzrok za ponavljajoče glivične okužbe in pekoč občutek.

parallax background

Ne spreglejte nepravilnosti pri razvijajočih stopalih.
Za otroke in hitro rastočo mladino imamo še posebej posluh (in tudi popust 🙂 )!

Vložki so lahko rešitev!


Svojim stopalom moramo ponuditi potrebno podporo!


Nositi primerno obutev (dovolj široko in udobno veliko) je izredno pomembno. Vložki Step Medico za vsak čevelj predstavljajo dodano vrednost. Izdelani so tako, da podpirajo vzdolžne in prečne loke na tistih mestih, kjer je že ali še lahko pride do nepravilnosti.
Posebnost, ki vložke Step Medico razlikuje od industrijsko izdelanih je v dodani podpori prečnemu loku stopala. Ta majhna “solzica” je tista, ki kosti stopalnice dvigne toliko, da sprosti prstnice ter s tem razbremeni peto.
Prisegamo na individualno obravnavo in dejansko prilagajanje opor v notranjosti vložka. Ročna izdelava Step Medico to omogoča. Poudarjamo, da uporabnik mora čutiti vložke v čevljih, ne sme pa trpeti bolečin zaradi njih.

Kvalitetno usnje, strojeno z naravnimi strojili, na zgornji strani vložkov Step Medico pripomore k trdnosti, ki je nujna za stabilno hojo.

Poleg tega je usnje zelo podobno naši koži zato je zračno in ne zadržuje nepotrebne vlage v obuvalu ter s tem preprečuje nastajanje glivičnih okužb.

Anatomska oblikovanost Step Medico poleg tega, da postavlja kosti stopala v pravilno lego, stopala tudi masira in s tem vzpodbuja krvni obtok in prekrvavljenost mišic v nogah.

Ortopedski vložki izdelani po meri bodo vplivali na vaše počutje. Stopalo in s tem tudi vaše telo, se mora prilagoditi novim obremenitvam. Vsekakor je vaše dobro počutje, ki vam ga omogoča uporaba ortopedskih vložkov za čevlje, za nas pomembno, vendar ne bo doseženo brez pravilne uporabe.

Štirje različni modeli udobja


Pomembno je, da se na uporabo ortopedskih vložkov za čevlje navadite. Vložki imajo terapevtski učinek in bistveno vplivajo na počutje zato priporočamo, postopno navajanje.

  • CLASIK namenjen za uporabo v vseh vrstah obutve in ima oblazinjen petni del
  • KOMFORT namenjen za uporabo v delovni ter zimski obutvi in je oblazinjen po celi dolžini
  • ŠPORTnamenjen za uporabo v športni obutvi in pohodnih čevljih
  • SALONAR namenjen za uporabo v odprti obutvi

Step Medico ortopedske vložke za čevlje lahko prenašate iz enih čevljev v druge.

Zelo podobne učinke dosežemo tudi z nošenjem univerzalnih vložkov za čevlje: SM Univerzal, SM Wooly in SM Tex. Vse dvome in vprašanja lahko zaupate našim svetovalcem in zagotovo boste našli prav tisto, kar vaša stopala potrebujejo.

DELOVNI ČAS IN KONTAKT

DUEM Studio d.o.o. (so.p.)

Pošta Malečnik, Malečnik 56,
2229 Malečnik, Slovenija

068 637 194

duem.studio.doo@gmail.com

Pri nas lahko opravite osnovni, brezplačni pregled oz. odtis stopal, ki je potreben za izdelavo po meri izdelanih vložkov.

Po telefonu smo dostopni od ponedeljka do petka med 09.00 in 19.00 uro.


Kontakt

Prijava

Ali ste pozabili geslo?

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.